DellEMC bloggen

Har du meldt deg på Dell Direktes nyhetsbrev?

[av_textblock size='' font_color='' color='']
I vårt nyhetsbrev oppsummerer vi de mest populære sakene fra Dell Direkte hver måned, slik at du får de viktigste nyhetene fra Dell rett i innboksen. Meld deg på nå!
Siden du nå leser, Dell Direkte, har blitt en av våre viktigste nyhetskanaler i Norge for å dele nytt og aktuelt fra Dell til kunder, partnere og andre interessenter.

27. November 2015

Her er nyhetene fra årets Dell World

På årets Dell World i Austin, Texas, som går av stabelen denne uken, har vi lansert en rekke spennende nyheter for datarom og infrastruktur, i tillegg til klienter, sikkerhet og ikke minst tingenes internett (IoT).

21. October 2015

Standardiser og automatiser sikkerheten

Aleksander Berg, it-sjef GK, er i endringsmodus. Kompleksiteten i selskapets systemer har blitt stor, og særlig prosesser rundt IAM (identity and access mangement) er blitt utfordrende å administrere.

22. September 2015

5 viktige sikkerhetsbeslutninger for it-avdelingen

Identitetshåndtering og tilgangsstyring er i utgangspunktet ofte like forlokkende for it-avdelingen som et større klient-migreringsprosjekt. Ikke fordi it-ekspertene ikke mener det er riktig eller viktig – snarere fordi mange har negative erfaringer med prosjekter som skulle bedre hvordan virksomheten håndterer identiteter og tilganger – identity and acess management (IAM).

08. September 2015

Identiteter og tilganger som forutsetning for handel

Identitetshåndtering og tilgangsstyring er ikke bare en nødvendighet, men også en forutsetning for handel i dagens samfunn.

31. August 2015

Gode råd om sikkerhet og besparelser på sykehuset

Norske helseforetak er komplekse organisasjoner der tusenvis av mennesker har vidt forskjellige roller. Enten det er overleger, sykepleiere eller administrativt ansatte, skal de ha stabil og oppdatert tilgang til it-systemene. Samtidig inneholder sykehusenes systemer store mengder sensitive personopplysninger. Dermed er det viktig at ingen har tilgang til annet enn de trenger, og at arbeidstakere som slutter blir fratatt tilganger de ikke lenger skal ha.

27. August 2015

Høstrengjøring skjerper sikkerheten

Hyppigere bytte av arbeidsgiver fører til at it-avdelingen får flere oppgaver som å legge til og fjerne rettigheter, programvare og tilganger. I tillegg ser man også oftere behov for at konsulenter, partnere og leverandører gis tilgang til ulike it-tjenester. Om ledelsen i tillegg gjør organisatoriske grep får man mye som skal ordnes på kort tid. Konsekvensen for it-avdelingen er tunge manuelle prosesser der tidsbruken er omfattende og risikoen for menneskelig feil tilsvarende. Identitetsstyring og tilgangshåndtering er derfor blitt en av de viktigste prioriteringene i de fleste it-avdelinger, særlig siden nettskyen er blitt hyllevare.

24. August 2015

Sikker fjerntilgang for eksterne parter

Det bør ikke finnes en universalnøkkel for alle som skal inn i it-miljøet. Tilganger må håndteres forskjellig, særlig når det kommer til konsulenter, leverandører eller andre partnere.

21. August 2015

Få sikkerhetsprosjektet tilbake på rett spor

Tiden da sikkerhet var et nødvendig og kostbart onde er snart over. Fremtidens vinnere investerer i strategier og løsninger som bedrer arbeidsformer. 

20. August 2015