DellEMC bloggen

Nyhetene i Intels nye serverprosessorer

Ny mikroarkitektur i Intels Skylake-prosessorer gir forutsetningen til å skape fremtidens datasenter.

12. juli lanseres Dell EMCs nye 14G-servere bygget på Intels nye server-CPUer. Les om byggesteinen i ditt fremtidige datasenter her.

Våre mest avanserte servere noensinne er utviklet med kollektiv kunnskap fra maskin- og programvareekspertene i Dell og EMC, og det er den største lanseringen til nå fra vårt nye selskap. Motoren i de nye serverne er Intel Purley-plattformen som kommer med nytt navn: Intel Xeon Scalable Processors favner om de velkjente E5 og E7 prosessorene. Det nye serverbrikkesettet er bygget på ny mikroarkitektur med kodenavn Skylake, og 14nm produksjonsteknologi er anvendt.

Ønsker du en gjennomgang av nyhetene? Send meg gjerne forslag på tid ved å sende meg en mail på arild_hansen@dell.com.

Mye mer av de kjente gevinstene

Som alltid gir nye CPUer vesentlige forbedringer på fart, ytelse, minne og strømforbruk. Ved at kraften øker får også kundene større forutsetninger til å støtte fremtidens forretningsmodeller. Nye funksjoner er særlig gunstige for tungregneanlegg (HPC), for nettskyen, for mer effektiv lagring, for raskere og sikrere nettverk, og for å støtte fremtidige utrullinger av brede nettverk basert på tingenes internett.

Intel kaller Purley for den sikre neste generasjonsplattformen for multisky-infrastrukturer. Her er tekniske fordeler beskrevet i mer detalj:

  • Ytelse for pengene: Nye CPUer gir raskere responstid på applikasjonene, lavere vedlikeholdskostnader og bedre støtte for virtualiserte sesjoner. Mikroarkitekturen i kjernen gir 30 prosent større ytelse per kjerne. Opptil 28 kjerner per socket gir 50 prosent større fart, og energieffektiviteten er 30 prosent bedre
  • Raskere dataleveranse: Raskere båndbredde med opptil 50 prosent mer kapasitet via seks minnekanaler. I tillegg 50 prosent mer IO båndbredde enn forrige generasjon (Broadwell). Intel UPI (Ultra Path Interconnect) erstatter Intel QPI (Quick Path Interconnect). Dette gir større båndbredde som øker dataeffektiviteten med opptil 21 prosent. Antall minnespor per kanal er nå to mot tre i Haswell. Totalt antall minnebrikker er det samme 12 (6x2 i Skylake mot 4x3 i Haswell). Minnehastighet øker fra 2400GHz til 2667GHz
  • Raskere prosessering av arbeidsmengder: De nye CPUene kommer med nye funksjoner og akseleratorer som gir raskere prosessering for tungregning, analyseløsninger, databaser og langt bedre sikkerhet. Intel QuickAssist Technology gir dobbelt så raskt kryptering og komprimering. FPGA femdobler farten på server-, lagrings- og nettverksalgoritmer. Antall kjerner øker fra 22 til 28 i Skylake, også flere cpu'er med få kjerner og høy klokkefrekvens for lisensoptimalisering

Hvordan velge rett CPU?

Skylake deles inn i fire kategorier: Platinum, gull, sølv og bronse. Bronse er innstegsmodellen, og vi tror de fleste vil velge gull. De som ønsker mer enn 768GB ram per CPU bør vite at det er kun syv brikker som støtter dette, og merk at 1.5TB ram på en server er nok for å støtte nær sagt de fleste arbeidsmengder.

Vi tror at endringene kan være noe forvirrende innledningsvis, og er derfor heldigvis utstyrt med gode verktøy fra Intel som forenkler beslutningen på CPU i forhold til antall kjerner, frekvens og workloads. Vi oppfordrer både kunder og partnere til å ta kontakt dersom noe er uklart på arild_hansen@dell.com.

Tags: 14G, CPU, datasenter, Infrastruktur, Intel, PowerEdge, servere

ØNSKER DU AT VI TAR KONTAKT MED DEG?

Kontakt meg

STIKKORD

see all